De zomercursus Wiskunde is bedoeld voor aankomende studenten die alleen Wiskunde B1 (in plaats van Wiskunde B12) in hun pakket hebben, maar wel graag Wiskunde of Natuurkunde willen gaan studeren aan de Radboud Universiteit. Aanmelden kan hier, en is gratis.

De opzet van de cursus is om de wiskunde die je nodig hebt tijdens je studie bij te spijkeren, zodat je de eerste vakken goed kunt volgen. De nadruk zal liggen op het ontwikkelen van vaardigheden en wiskundig inzicht. Hierbij is het vooral van belang om veel te oefenen.

Materiaal

Als lesmateriaal voor de cursus wordt voornamelijk gebruik gemaakt van het boek Basisboek Wiskunde van Jan van de Craats en Rob Bosch (ISBN 9789043011563). Zorg ervoor dat je dit boek hebt voor aanvang van de cursus! In dit boek wordt (beknopt) alle wiskunde beschreven die je nodig hebt bij aanvang van een bètastudie. Verder staan er veel opgaven in over de stof, met antwoorden achter in het boek. Waar nodig zal dit aangevuld worden met ander materiaal; hier wordt voor gezorgd. Een grafische rekenmachine is niet nodig. Tijdens de eindtoets mag je een gewone (wetenschappelijke) rekenmachine gebruiken, geen grafische rekenmachine, maar dit is niet noodzakelijk.

Data en rooster

De cursus duurt van 4 augustus tot en met 15 augustus, en zal plaatsvinden op de Radboud Universiteit. Een precieze invulling zal tijdens de cursus bepaald worden. Globaal gezien is het de bedoeling om elke dag om 10 uur te starten, tot in de middag. Tussendoor zal er uiteraard af en toe gepauzeerd worden. De woensdagmiddag is vrij. Op vrijdagmiddag 15 augustus zal er een afsluitende toets plaatsvinden. Er zal steeds met uitleg over de stof begonnen worden, waarna er alleen en in groepjes mee geoefend wordt. Hierbij is er natuurlijk gelegenheid om vragen te stellen aan de docent. Tijdens de cursus kan het programma bijgesteld worden, bijvoorbeeld als er behoefte is aan meer uitleg over een bepaald onderwerp.

Locatie

De cursus vindt plaats in lokaal HG 01.058. Dit is op de eerste verdieping van het Huygensgebouw, aan de centrale gang. Informatie over hoe hier te komen staat op deze pagina. In het Huygensgebouw worden ook de meeste Natuurkunde en Wiskunde colleges gegeven.

Let op: tijdens de zomercursus is de kantine in het Huygensgebouw gesloten. Zorg dus dat je zelf lunch meeneemt. Je kunt ook naar de kantine in de Refter, op ongeveer 5 a 10 minuten lopen.

Onderwerpen

De inhoud van de cursus is voornamelijk zo opgesteld zodat je de eerste colleges van je studie kunt volgen. De onderwerpen die op het programma staan zijn:

Als er een ander onderwerp is dat je graag behandeld zou zien, neem dan contact op met de docent.