Wiskundig Denken biedt de gelegenheid om op een leuke manier je profielwerkstuk te maken over een wiskundig onderwerp. Je kunt uit drie onderwerpen kiezen: krommen, magische vierkanten en de ongelijkheden van Bell. Voor dit laatste onderwerp is natuurkunde in je pakket een must.
Op de eerste middag van het project krijg je voorlichting over elk van de drie onderwerpen. Dan maak je ook je keuze.
De volgende vijf middagen staan geheel in het teken van het door jou gekozen onderwerp. Deze bijeenkomsten zijn een mengeling van college, interactieve werkvormen, computerpracticum, opgaven maken en bespreken en persoonlijk overleg met begeleiders. Aan het begin staan de bijeenkomsten nog in het teken van verkenning van het onderwerp, later ga je in op vragen die specifiek voor jouw werkstuk interessant zijn.
Op de laatste middag staan presentaties gepland, waarin je aan leerlingen die voor hetzelfde onderwerp hebben gekozen laat zien wat er in jouw profielwerkstuk komt.
Gedurende de zeven weken wordt van je verwacht dat je wekelijks thuis ook nog een uur iof twee aan je werkstuk besteedt (je krijgt opdrachten mee naar huis).
Na die zeven weken is je profielwerkstuk nog niet af (tenzij je tijdens die zeven weken nog genoeg tijd vindt om er thuis in te steken), maar je weet dan wel wat er in je werkstuk zal komen. Veel puzzelwerk is dan al gedaan, er moet alleen nog een mooi geheel van gemaakt worden.
Tijdens de afrondingsperiode kun je nog vragen mailen naar je begeleider en wanneer je echt vast komt te zitten kun je nog een sessie beleggen op de universiteit. Je docent beoordeelt je werkstuk uiteidelijk. Hij of zij kan voor een inhoudelijk oordeel een beroep doen op je begeleider van de universiteit.


Via Wiskundig Denken je profielwerkstuk maken heeft de volgende voordelen.
* Je krijgt op en leuke manier informatie over je onderwerp.
* Je wordt begeleid door mensen met verstand van het onderwerp. Daardoor kun je diep op het onderwerp ingaan.
* Je gaat direct aan de slag met je werkstuk. Je hoeft niet eerst allerlei informatie bij elkaar te zoeken.
* Je ontmoet leerlingen van andere scholen, met wie je eventueel ook samen je werkstuk kunt maken.